Vrijwilligers

Het IBB-Fest is een gratis festival dat volledig draait op vrijwilligers. De organisatie is al sinds december druk om een vet festival neer te zetten. Om ons te versterken zijn we in de aanloop naar het festival, de dag van het festival zelf (16 september) en de dagen  voor en na het festival nog op zoek naar vrijwilligers!

Lijkt het je leuk om te helpen met de op en afbouw, ben je een echte bartopper, een kei in stickers plakken en posters ophangen of zou je op een andere manier willen helpen bij het IBB-Fest? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in! Bij ‘uw bericht’ kan je voorkeuren voor tijden opgeven. We proberen hier zo veel mogelijk rekening mee te houden.

Op en afbouw van het terrein (14, 15, 16, 17 en 18 september)

Als vrijwilliger op- en afbouw help je bij het fysiek realiseren van het festival. Jij zet, samen met het team van de decoratie en productie het festival letterlijk in elkaar. De werkzaamheden variëren van kluswerkzaamheden tot sleep- en zetwerk. We zijn hierbij opzoek naar sterke mannen en vrouwen, maar er zijn ook genoeg werkzaamheden voor de pudding Tarzans onder ons. Heb je zin om een dagje voor en/of een dagje na het festival lekker te beuken? Meld je dan aan!

Decoteam

Bij het team decoratie zorg je ervoor dat het festival er mooi en aantrekkelijk uit ziet. Je werkzaamheden kunnen variëren van schilderen tot timmeren. Je hoeft niet persé creatief te zijn, we hebben ook gewoon inkleurwerk. Daarnaast zijn we ook op zoek naar creatieve koppen die van een berg materiaal iets moois kunnen maken of die ons festival kunnen voorzien van mooie schilderingen. De werkzaamheden vinden plaatst vanaf 4 september tot aan het festival. Alle uurtjes dat je kunt helpen zijn welkom. Ook op 17 september zelf zijn we opzoek naar mensen die last minute deco dingetjes kunnen doen. Dus geef je beschikbaarheid door! Laat ook even weten wat jouw skills zijn.

 

Kassamedewerkers

Natuurlijk zijn we als gratis festival sterk afhankelijk van de horecaomzet. En om dat  mogelijk te maken, moeten er munten verkocht worden. Daarom zijn we op zoek naar kassamedewerkers. De werkzaamheden bestaan uit het aannemen van (munt en brief)geld, het afnemen van pintransacties en het uitgeven van munten. Ook het inscannen van e-munttickets hoort dit jaar bij de werkzaamheden. Hierbij hebben we voornamelijk mensen nodig tijdens de piekuren tussen 21:00 en 00:00. Ben jij de betrouwbare kassamedewerker die we zoeken? Meld je dan snel aan! 

Verkeersregelaars

Als de tap leeg en de muziek uit is, dan gaat iedereen weer naar huis. Studenten doen dat op de fiets, ook als dat niet de meest praktische optie is. Tussen 23:00 en 02:00 uur zorg jij ervoor dat onze bezoekers na afloop in ieder geval veilig kunnen vertrekken.
Je ontvangt een gratis (digitale) opleiding tot verkeersregelaar die een jaar geldig is binnen de gemeente Utrecht en je mag in een prachtig reflecterend hesje midden in de nacht op straat staan. Wie wil dat nou niet! Wees er snel bij, we hebben maar een beperkt aantal plaatsen!

Stagehands

Iedere band moet, tussen de bedrijven door, snel op het podium gebouwd en gebroken worden. Ook moeten er spullen in en uit bussen gehaald worden en goed worden klaargezet in de backstage. Dit zijn de werkzaamheden van de stagehands. Als stagehand wordt je gecoördineerd door een stagemanager en verricht je ondersteunende taken. Heb je ervaring met bands bouwen en breken en lijkt het je leuk een dag te helpen bij het runnen van een stage? Meld je dan snel aan! 

Promoteam

Als festival zijn we op zoek naar mensen die ons kunnen helpen bij het promoten van het festival. We maken hierbij vooral gebruik van social media als Facebook, Instagram en dergelijke. Ben je hierop actief? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je kan ons helpen door onze posts te liken en content te promoten. Ook kan je denken aan het verspreiden van flyers, posters en stickers door Utrecht. Lijkt dit je leuk? Meld je snel aan!

Bezoekers support

Als bezoekers support van het IBB-Fest ben je het visitekaartje van het festival. Je verwelkomt mensen bij de entree, loopt rond om vragen over het festival beantwoorden en deelt time-tabels uit. Ook kan het zijn dat je zorgt voor mindervalide bezoekers. Al met al zorg je er voor dat iedereen een leuke dag heeft. Ben jij degene die onze sfeermaker kan zijn? Meld je dan snel aan! 

Sanitair Manager

Als sanitair manager ben je verantwoordelijk voor de toiletten op het IBB-Fest. Denk hierbij aan het onderhouden van de schoonheid van het sanitair, de zuiverheid van de luchten en het verwijderen van eventuele kots aan de binnen en/of buitenkant van de toiletwagen. Heb jij veel ervaring met het gebruiken van festivaltoiletten en wil je eens aan de andere kant van de pot staan? Dan is de taak van potwachter, blaasbeheerder, rol-controller, oftewel sanitair manager echt iets voor jou en moet je deze kans met beide handen aangrijpen!

Flex-team

Wil je van alle facetten van het vrijwilligen wat proeven? Als flexmedewerker kun je voor alles worden ingezet, waar op dat moment extra handen nodig zijn. Het ene moment sta je achter de bar terwijl je even later een bezoekers de weg wijst. Meld je vooral snel aan, want er is genoeg te doen tijdens het festival!

Merchandise

Ben jij een geboren verkoper en verkoop jij je moeder nog als het nodig is? Dan zijn wij opzoek naar jou. Dit jaar hebben wij een merchandise stand waar we merchandise van bands en van IBB-fest verkopen. Laat bezoekers rondlopen met de meest leuke outfit. Een beetje kunnen rekenen is een pré!

Assistent productie

Als assistent productie ben je de rechterhand van de afdeling productie.
Vooraf volg een uitgebreide briefing van het hoofd productie over veiligheid, opbouw en afbouw zodat je alles weet. Je bent naast het festival zelf ook minimaal 1 dag tijdens de opbouw en 1 dag tijdens de afbouw beschikbaar om te helpen met het realiseren van alle productionele taken, variërend van nooduitgangen tot backstage tenten en van stroomkabels tot hoogwerker.
Wil je ervaring opdoen in festivalproductie? Dan is dit een prima stapje op de ladder tot (onzichtbare) held!

Wat vragen we van jou?

  • Een gemotiveerde, open houding
  • Enthousiasme
  • Flexibiliteit

Wat bieden we jou?

  • Heel veel gezelligheid
  • Een vrijwilligersborrel
  • Een prachtig IBB-Fest t-shirt die alleen voor vrijwilligers is
  • Een vrijwilligersvergoeding in de vorm van muntjes
  • Een berg waardering van de organisatie en de bezoekers

Je naam (verplicht)

Je email (verplicht)

Je telefoonnummer (verplicht)

Welke functie heeft jouw voorkeur?

Heb je ervaring met die functie?

Wat is je T-shirt maat? (verplicht)

Op welke dagen ben je beschikbaar? (verplicht)

Wil je nog iets vertellen?