Coördinator Logistiek

Over IBB Fest

Het IBB Fest is een eendaags cultureel festival voor en door de bewoners van het Ina Boudier-Bakkerlaan studentencomplex te Utrecht en zal volgend jaar weer plaatsvinden op zaterdag 6 september van 15:00-23:00. IBB Fest is een dag vol culturele uitingen die de studenten van Utrecht verbindt op laagdrempelige en toegankelijke wijze en is gratis te bezoeken.Op het festival is er voor ieder wat wils. Zo kun je er live muziek, theater, dans, beeldende kunst en meer vinden! Allemaal van lokaal, jong en divers talent. Het festival wordt georganiseerd voor en door enthousiaste studenten, maar iedereen die zin heeft in een leuke culturele dag is meer dan welkom. Op het festival kun je bij verschillende barren en foodtrucks een hapje en een drankje halen en genieten van de laatste stralen van de zomerzon. IBB Fest wordt op geheel vrijwillige basis georganiseerd, wil jij hierbij helpen? Solliciteer op een van de openstaande functies!

Functieomschrijving

Als Coördinator Logistiek ben je verantwoordelijk voor de gehele praktische organisatie van IBB Fest. Jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt, van de opbouw tot de afbouw en alles wat daartussen zit. Je hebt een scherp overzicht van wat er allemaal nodig is om het festivalterrein klaar te maken, en je bent verantwoordelijk voor het regelen van materialen zoals functionele objecten, verlichting, stroomvoorziening, tenten, hekken, dixies en meer. Daarnaast zorg je voor een goed verloop van het transport van materialen naar en van het festivalterrein.

Je bent een echte regelaar die goed kan plannen, samenwerken en communiceren met verschillende leveranciers en het festivalteam. Op de dagen van de op- en afbouw ben jij degene die ervoor zorgt dat alles volgens plan verloopt. Bij problemen schakel je snel om te zorgen dat alles soepel blijft draaien. Dit is een rol met veel verantwoordelijkheid, waarin je een cruciale bijdrage levert aan het succes van het festival.


Verantwoordelijkheden

– Coördineren van de opbouw en afbouw van het festivalterrein.
-Zorgdragen voor de inkoop, huur en transport van alle benodigde materialen zoals hekken, dixies, aggregaten, tenten, etc.
– Afstemmen met leveranciers en het team om ervoor te zorgen dat alle logistieke processen soepel verlopen.
– Probleemoplossend optreden tijdens het festival bij eventuele logistieke uitdagingen.



Wij zoeken iemand die

– Organisatorisch sterk is en goed kan plannen, zodat alles op tijd geregeld en klaar is voor het festival.
– Stressbestendig en flexibel is, je kunt goed omgaan met onverwachte veranderingen en blijft kalm onder druk.
– Praktisch en oplossingsgericht is, je denkt in oplossingen en kunt snel schakelen als er problemen ontstaan.
– Flexibel is, in een dynamische festival omgeving moet je snel kunnen schakelen en omgaan met onverwachte veranderingen.
– Affiniteit heeft met cultuur en evenementen, je hebt interesse in culturele evenementen en bent gemotiveerd om bij te dragen aan een succesvolle festivalervaring.

– Ervaring in het organiseren van evenementen, project-based werken of logistiek is een pré, maar zeker geen vereiste. IBB Fest is een organisatie met genoeg ruimte om van elkaar te leren en te groeien. 
– Je bent woonachtig in Utrecht, maar wonen op het Ina Boudier-Bakkerlaan studentencomplex is geen vereiste. Wel verwachten we dat je één keer per week op woensdagavond beschikbaar bent om fysiek te vergaderen. 


Wij bieden

– De kans om ervaring op te doen binnen het organiseren van (culturele) evenementen.
– De kans om bij te dragen aan een groeiend cultureel evenement in Utrecht.
– De kans om samen te werken in een hecht team aan vrijwilligers.
– Ruimte voor eigen initiatief en creatieve inbreng.
– De kans om een netwerk binnen de culturele sector op te bouwen. 
– De kans om je vaardigheden op het gebied van het coördineren van logistieke werkzaamheden te vergroten.
– Gezelligheid!


Solliciteren

Ben jij de coördinator logistiek die we zoeken? Stuur dan je motivatiebrief (min. half A4, max. 1 A4) en relevante werkervaring naar organisatie@ibbfest.nl t/m 10 oktober 2024. We kijken ernaar uit om van je te horen! Ben je geïnteresseerd in meerdere openstaande  functies? Geef dan maximaal 2 voorkeuren op in je motivatiebrief.