Sponsorwerver

Over IBB Fest

Het IBB Fest is een eendaags cultureel festival voor en door de bewoners van het Ina Boudier-Bakkerlaan studentencomplex te Utrecht en zal volgend jaar weer plaatsvinden op zaterdag 6 september van 15:00-23:00. IBB Fest is een dag vol culturele uitingen die de studenten van Utrecht verbindt op laagdrempelige en toegankelijke wijze en is gratis te bezoeken.Op het festival is er voor ieder wat wils. Zo kun je er live muziek, theater, dans, beeldende kunst en meer vinden! Allemaal van lokaal, jong en divers talent. Het festival wordt georganiseerd voor en door enthousiaste studenten, maar iedereen die zin heeft in een leuke culturele dag is meer dan welkom. Op het festival kun je bij verschillende barren en foodtrucks een hapje en een drankje halen en genieten van de laatste stralen van de zomerzon. IBB Fest wordt op geheel vrijwillige basis georganiseerd, wil jij hierbij helpen? Solliciteer op een van de openstaande functies!

Functieomschrijving
Als Sponsorwerver (Acquisiteur) ben jij verantwoordelijk voor het aantrekken van financiële steun en het opbouwen van duurzame samenwerkingen met sponsoren en fondsen. Je speelt een cruciale rol in het waarborgen van voldoende inkomsten om het festival te laten groeien en bloeien. Van het benaderen van bedrijven en instellingen tot het onderhandelen over sponsordeals, jij zorgt ervoor dat IBB Fest de middelen krijgt om een onvergetelijke dag neer te zetten. Daarnaast werk je nauw samen met de Penningmeester en de Secretaris/Acquisiteur om ervoor te zorgen dat de financiële afspraken duidelijk zijn en nageleefd worden.

Je werkt zelfstandig, maar ook in teamverband met andere organisatoren en de rest van het bestuur. Je hebt de vrijheid om jouw creativiteit in te zetten bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën voor samenwerkingen en het aantrekken van donateurs, fondsen en sponsors die affiniteit hebben met het festival en de doelgroep. Deze rol biedt jou een mooie kans om waardevolle vaardigheden op te doen in netwerken, fondsenwerving en het creëren van zakelijke relaties binnen de culturele sector.


Verantwoordelijkheden

– Actief benaderen en werven van sponsoren en partners.
– Onderhouden en opbouwen van duurzame relaties met bedrijven, fondsen en andere stakeholders.
– Creatieve manieren bedenken om sponsoring aantrekkelijk te maken en nieuwe inkomstenbronnen aan te boren.
– Onderhandelen over sponsorovereenkomsten en ervoor zorgen dat wederzijdse verplichtingen worden nageleefd.
– Samenwerken met de Penningmeester en Secretaris/Acquisiteur om ervoor te zorgen dat financiële afspraken correct worden vastgelegd en nageleefd. 


Wij zoeken iemand die

– Communicatief vaardig is, zowel schriftelijk als mondeling. Je bent duidelijk en professioneel, en je kunt goed met verschillende doelgroepen communiceren (teamleden, sponsoren, partners).
– Netwerkvaardigheden heeft, je bent sociaal vaardig en weet waardevolle relaties op te bouwen en te onderhouden, zowel intern als extern.
– Creatief en ondernemend is, je denkt in kansen en mogelijkheden om nieuwe sponsors te werven.
– Flexibel is, in een dynamische festival omgeving moet je snel kunnen schakelen en omgaan met onverwachte veranderingen.
– Affiniteit heeft met cultuur en evenementen, je hebt interesse in culturele evenementen en bent gemotiveerd om bij te dragen aan een succesvolle festivalervaring.

– Ervaring in het organiseren van evenementen, project-based werken of sponsorwerving is een pré, maar zeker geen vereiste. IBB Fest is een organisatie met genoeg ruimte om van elkaar te leren en te groeien. 
– Je bent woonachtig in Utrecht, maar wonen op het Ina Boudier-Bakkerlaan studentencomplex is geen vereiste. Wel verwachten we dat je één keer per week op woensdagavond beschikbaar bent om fysiek te vergaderen. 


Wij bieden

– De kans om ervaring op te doen binnen het organiseren van (culturele) evenementen.
– De kans om bij te dragen aan een groeiend cultureel evenement in Utrecht.
– De kans om samen te werken in een hecht team aan vrijwilligers.
– Ruimte voor eigen initiatief en creatieve inbreng.
– De kans om een netwerk binnen de culturele sector op te bouwen. 
– De kans om je vaardigheden op het gebied van sponsorwerving en partnerbeheer te vergroten.
– Gezelligheid!


Solliciteren

Ben jij de Sponsorwerver (Acquisiteur) die we zoeken? Stuur dan je motivatiebrief (min. half A4, max. 1 A4) en relevante werkervaring naar organisatie@ibbfest.nl t/m 10 oktober 2024. We kijken ernaar uit om van je te horen! Ben je geïnteresseerd in meerdere openstaande  functies? Geef dan maximaal 2 voorkeuren op in je motivatiebrief.