Vrijwilligers

Geef je op als vrijwilliger!

IBB Fest is het festival georganiseerd voor en door IBB’ers. En we kunnen jouw hulp goed gebruiken! Het festival zal volledig op vrijwilligers draaien, zo kunnen wij het gratis houden voor iedereen. Dat betekent dat we jou nodig hebben! Dus lijkt het jou leuk om een paar uurtjes te tappen, prachtige decoratie te maken of heb je altijd al een keer een stage willen ombouwen? Meld je dan aan! Met jouw hulp kunnen we IBB Fest na meer dan 7 jaar weer mogelijk maken. Iedereen mag zich aanmelden als vrijwilliger, ook als je niet op de IBB woont.

Ben je geïnteresseerd in welke rollen je als vrijwilliger precies kan hebben? Check de verschillende functies die hieronder vermeld staan. Heb je vragen over het zijn van vrijwilliger? Open het inschrijfformulier voor de contactgegevens van onze Vrijwilligerscoördinator!

Vergeet niet al je vrienden en huisgenoten ook te overtuigen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en je kan bij het inschrijven aangeven samen met een vriend of huisgenoot te willen staan!

Uiteraard krijg je voor je inzet ook nog een vrijwilligersbedankje!

Voorbereidingen

De dagen/weken voorafgaand van IBB Fest moet er ook nog geknutseld worden voor onze prachtige IBB Fest decoratie! Dit zou bestaan uit het schilderen, schuren, tillen etc. Er zijn geen vaste tijden of dagen waarop dit gaat gebeuren, dus dat zal in overleg gebeuren met alle geïnteresseerden.  We hebben een grote locatie op de IBB waar alles neergezet kan worden, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je kamer vol komt te staan met decoratie. Dus ben jij een creabea, dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken!! Je zult dan later gecontacteerd worden als wij een concreet plan hebben qua decoratie.

Opbouw

Uiteraard moet het IBB Fest ook opgebouwd worden. Dit zal voornamelijk de dag ervoor gebeuren. Waarschijnlijk begint de opbouw (eind) middag en eindigt het in de avond. Het kan ook zijn dat er dingen nog op zaterdagochtend moeten gebeuren. Bij de opbouw moet er gedacht worden aan het helpen met de opbouw van stages, het plaatsen van hekken, het opbouwen van de barren etc. Je hoeft uiteraard niet de hele dag beschikbaar te zijn. Een shift zal rond de 2-3 uur duren en als wij meer weten over de opbouw, dan zal ik een precies schema sturen waarin je je beschikbaarheid kan aangeven.

Horeca Shift

Uiteraard moet het publiek ook voorzien worden van lekkere biertjes! Bij deze shift draai je een bardienst van ongeveer 3 uur. Er zullen drie barren aanwezig zijn op het terrein. Horeca-ervaring is niet nodig, maar wordt natuurlijk wel gewaardeerd. Je zult met meerdere mensen bij een bar staan en er zal een barhoofd zijn. Mocht je een SVH (Sociale Hygiene diploma) diploma hebben, dan kan je eventueel ook barhoofd worden, dit kun je aangeven in het inschrijfformulier!

Logistieke Shift

Op IBB Fest komen natuurlijk verschillende artiesten en deze artiesten moeten opgevangen worden en naar de goede stage geleid worden. Daarnaast moet tussen de verschillende optredens ook het podium omgebouwd worden. Ook deze shift zal 3 uur duren. Denk jij dat je dat goed kan of heb je daar al ervaring mee? Dan is de logistieke shift misschien wel wat voor jou!

Muntverkoop

Ben jij degene die gaat zorgen dat IBB Fest 2025 ook gerealiseerd kan worden? Als IBB Fest zijn we erg afhankelijk van de opbrengsten uit muntverkoop. We willen het festival toegankelijk en dus gratis houden voor iedereen, maar het leven is niet gratis. Daarom hebben we jou nodig bij de muntverkoop! Een shift zal hier 2-3 uur duren. Er zullen pinautomaten zijn en je hebt geen voorkennis of ervaring nodig!

Vliegende Kiep

Wat is nou een festival zonder de vliegende kiep! Tijdens het festival zullen er ook nog een aantal kleinere rollen zijn die gevuld moeten worden. Hierbij moet je denken aan het controleren van ID’s, bandjes omdoen, bars voorzien van genoeg hardcups of bijspringen op andere plekken mochten er mensen uitvallen. Ook deze shifts zullen 2-3 uur duren. Dus ben jij een alleskunner en flexibel ingesteld. Dan hebben we jou nodig!

Afbouw

Uiteraard moet het IBB Fest ook afgebouwd worden. Dit zal voornamelijk de dag erna (8 september) gebeuren. Waarschijnlijk begint de afbouw in de ochtend en eindigt het ‘s middags. Je hoeft uiteraard niet de hele dag beschikbaar te zijn. Een shift zal rond de 3 uur duren. Het werk bestaat vooral uit het afbouwen en sjouwen van spullen.